Digitale tjenester

Biblioteket tilbyr ulike digitale tjenester. Du har tilgang til e-bøker, film, historiske og flerspråklige aviser og tidsskrift. Velg fra menyen for å lese mer om de enkelte tjenestene og se utvalget vårt av digitale ressurser på nett.

En mann som sitter foran peisen og leser på mobiltelefonen sin.

Lån en e-bok

Du kan låne bøker og lydbøker i appen BookBites. BookBites er en app du kan laste ned fra Apples App Store eller Googles Play butikk. Her finner du titler for alle aldersgrupper, både skjønnlitteratur og faktabøker. For å bruke BookBites må du ha lånekort og PIN-kode. Dersom du ikke har PIN-kode kan du ta kontakt med oss, så ordner vi det!

Kinosal i miniatyr

Filmoteket

Nå kan du bruke bibliotekkortet ditt til å låne filmer fra bibliotekenes egen filmstrømmetjeneste, Filmoteket. Her kan du velge blant norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler for både barn, ungdom, familier, voksne og seniorer. For å få tilgang til disse filmene må du ha et nasjonalt lånekort og PIN-kode. Kontakt oss dersom du mangler lånekort, så ordner vi det!

Filmbib-logo

Filmbib

I Filmbib kan du se kortfilmer og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg eldre. Det blir stadig lagt til nye filmer i arkivet, så sjekk ofte for nye interessante filmer! For å få tilgang til disse filmene må du ha et nasjonalt lånekort og PIN-kode. Dersom du ikke har nasjonalt lånekort kan du ta kontakt med oss, så ordner vi det!

Pressreader-logo

Digitale aviser

Les nye aviser og tidsskrift fra hele verden i komplett digital utgave. Her finner du gode nyhetskilder på mange språk og tidsskrifter om foto, hage, helse, historie, mat, teknologi, vitenskap og mye, mye mer. Om du vil lære deg et nytt språk eller savner lesestoff på morsmålet ditt, vil du finne mye aktuelt stoff i denne tjenesten. Du kan lese på nettbrett, smarttelefon eller datamaskin.

Skjermdump av framsida på nettbiblioteket.

Nasjonalbiblioteket

Nasjonalbiblioteket digitaliserer blant annet aviser, bøker, bilder og tidsskrift. Dette legger de ut i fulltekst, som du kan lese på PC, lesebrett eller annet. Her er det fri tilgang på mye av materialet for alle som sitter på Internett i Norge. Enda mer av det digitaliserte materialet kan du få tilgang til når du er her i vårt bibliotek. Den historiske avissamlingen bør du også sjekke ut.

Helsebiblioteket-logo

Helsebiblioteket

Helsebiblioteket.no gir samlet tilgang til en rekke ressurser som gir helsepersonell og innbyggere kvalitetssikret og oppdatert helseinformasjon. Hovedmålgruppa er helsepersonell, men her kan du også finne oppdatert informasjon om mange ulike lidelser skrevet for pasienter og pårørende. Her finner du også lenker til pasientinformasjon på andre språk enn norsk.

To barn som leser og lytter i en stue. Foto med logoen til Verdensbiblioteket i hjørnet.

Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket er et samarbeid mellom nasjonalbibliotekene i Norge og Sverige. Det en digital tjeneste hvor du finner e-bøker og e-lydbøker på andre språk enn norsk. Det er bare å opprette en bruker med en e-postadresse, og så logge inn for å lese og lytte – helt gratis.

Logoen til nyinorge.no

Ny i Norge

Her har vi samlet nettsider og ressurser for deg som er ny i Norge eller som har et annet morsmål enn norsk.

En hånd som holder en smarttelefon.

Andre digitale tilbud

Her finner du lenker til oppslagsverk, lovtekster og gratisbøker med mer.