Skole og barnehage

Barn som leser i biblioteket

Klassebesøk

Alle skoleklasser og barnehager er velkommen på besøk i biblioteket! Husk å avtale tid på forhånd, slik at vi vet når dere kommer.

En åpen bok

Bokprat

Vi tilbyr bokprat for 2., 4., 6. og 7. klasse samt ungdomstrinnet. Bokprat er veldig populært og etter bokpratene pleier elevene å storme frem for å finne sin favorittbok.

Barneforestilling på utebiblioteket

Eventyrstund

Bli med på Eventyrstund på biblioteket! Påmelding for grupper og barnehager. Andre kan bare stikke innom. Varighet: 20–30 minutter.

Hovedpersonene i Sommerles-fortellingen.. Illustrasjon

Sommerles

Bli med på Sommerles i år! Sommerles er en nasjonal, digital lesekampanje i regi av bibliotekene, der målet er at flest mulig barn i 1.-7. klasse skal lese mest mulig i løpet av sommerferien!

Foto av Leseknappen-utstilling i Bergen offentlige bibliotek, bestående av barnebøker, lesekort og leseknapper.

Leseknappen

Askøy folkebibliotek har en egen lesekampanje for alle 2. klassene på Askøy. Kom på besøk og få en orientering med litt oppgaveløsning. Etterpå vil dere få en bokprat med et utvalg av det beste vi har å tilby elever på det alderstrinnet.

illustrasjon av en mann som sitter i en stol og leser for tre barn som sitter på gulvet foran stolen.

Les for oss!

«Les for oss!» er et leseprosjekt for barnehagene på Askøy, arrangert av Askøy folkebibliotek. Konkurransen går på høstsemesteret og alle barnehager på Askøy kan delta.

Grønne tanker - glade barn

Verktøy for pedagoger

Her har vi samlet gode ressurser som du kan låne hos oss!

Illustrasjon fra eventyret pannekaka, med lesekrokens logo.

Lesekroken

Vi abonnerer på Lesekroken. Der finner du barnesanger, karaoke og lydbøker med eventyr på mange språk. Tjenesten er gratis for alle kommunens innbyggere, skoler, barnehager, mottak, PPT-tjeneste og lignende. Kontakt oss for å få passord.