Evelyns innboks

Evelyns innboks

Evelyn lever et helt vanlig gjennomsnittsliv: Mann, to døtre, fast jobb, hus med hage i Lillestrøm. Ingenting i livet hennes er skandaløst.

Men på femtiårsdagen hennes hacker noen e-posten hennes og legger den ut som et søkbart arkiv på internett. Plutselig alle Evelyns innerste tanker, alle kladdene hun skreiv for seg selv når hun hadde kranglet med mannen, alle betroende e-poster til bestevenninna om både ekteskapet, den litt for intime sjefen og bekymringene for den yngste dattera – alt er tilgjengelig, for absolutt alle. Og det viser seg at selv et hverdagslig liv inneholder nok skandale til at du kan miste både ekteskap, jobb og kontakt med barna.

Evelyn stikker til skogs, bosetter seg i ei bittelita hytte uten strøm eller vann, og kutter kontakten med alle unntatt kassadama på den lokale Matkroken. Hun reparerer hytta, henter vann og går i fjellet, og klarer seg egentlig fint. Men så en dag dukker Astrid opp.

Evelyns innboks er en kort roman som rommer masse. Et mysterium – hvem hacket innboksen hennes? Var det mannen, ekskjæresten, det mystiske sikkerhetsfirmaet som kontakter henne ut av det blå etter lekkasjen? Den stiller spørsmål ved det svært aktuelle temaet nettsikkerhet, og hvor trygg informasjonen vår er. Men mest av alt handler den om å være menneske, om hvordan selv helt vanlige liv er fulle av små hemmeligheter og dramaer som kan få alt til å slå sprekker.

Til tross for de alvorlige temaene er Evelyns innboks også en veldig morsom bok. Den er full av skarpe observasjoner og absurde hendelser, og føles håpefull. Evelyns flukt til skogen og naiviteten i boka minner om Erlend Loe – her har han virkelig en verdig arvtaker!

Boka finner du også som e-bok i Bookbites.

Kategorier: 
Boktips,
E-bok,
Månedens bok