Foto av en mann

Tradisjonsbrygging av øl

Dato

Tid

Sted

Askøy folkebibliotek

For ikke så lenge siden brygget hver eneste gård i Norge sitt eget øl etter metoder som hadde vært overlevert i bygda gjennom utallige generasjoner. Denne tradisjonen begynte å dø ut da landbruket ble modernisert, men lever utrolig nok ennå en del steder. Bryggerne lager øl på måter som etter lærebøkene skulle vært umulig, men får likevel godt øl. Noen har til og med ennå gjæren de arvet av forfedrene. De siste årene har denne bryggingen fått mye oppmerksomhet i utlandet. Foredraget tar deg med på besøk til noen av disse bryggerne, og viser hvorfor de brygger som de gjør. Du får også smake noen eksempler som viser hvordan norsk gårdsøl kan smake.

Lars Marius Garshol bor i Rælingen. Han er ølforfatter og foredragsholder på heltid, etter en fortid som IT-ingeniør. Han er i Norge kanskje mest kjent for å ha vekket interessen rundt den norske tradisjonsgjæren kveik, og har gitt ut flere bøker om tradisjonsøl. Den nyeste heter Tradisjonsbrygging av øl.

Tid: Onsdag 29. november kl. 18.00–19.30
Sted: Askøy folkebibliotek

Billetter finner du her.
OBS! Merk at det er to typer billetter: Gratisbilletter for de som IKKE ønsker smaksprøver og billetter til kr. 60,- stk. for de som ønsker smaksprøver.