Foto av Per-Einar Binder

AVLYST! Tilhørighet og identitet. Hvordan finner vi mening i livet?

Dato

Tid

Sted

Askøy folkebibliotek

OBS! Arrangementet er dessverre avlyst grunnet sykdom. Vi beklager dette.

Mennesker er tilhørighetssøkere og meningssøkere. Vi trenger å oppleve at det vi gjør har en betydning for andre. Behøver et meningsfullt liv å være lykkelig? Ikke dersom vi tolker lykke som behag. I et meningsfullt liv vil du ofte måtte prioritere andre verdier enn lyst og behag. Alt som gir opplevelse av hensikt, vil også koste usikkerhet og smerte. Å gi av deg selv i et vennskap eller parforhold, å gjøre en innsats for noe som er større enn deg selv, å få et husdyr, og ikke minst, å få barn – det vil koste deg strev, bekymringer og sorger. I tillegg til både gledefulle stunder og den varige og dype gleden som ligger i fornemmelsen av å ha et meningsfullt liv. Å leve meningsfullt innebærer å kaste seg aktivt og engasjert ut i det sammensurium av fest, hverdag og katastrofe som den menneskelige tilværelsen innebærer.

Hvorfor er vi slik? Hvordan skaper mennesker mening? Og hvorfor er relasjonene så viktige for vår opplevelse av mening? I dette foredraget går Per-Einar Binder til den eksistensielle psykologien for å finne svar.

Per-Einar Binder er professor og spesialist i klinisk psykologi ved Psykologisk fakultet, UiB, og har blant annet skrevet bøkene «Hvem er jeg? Om å finne og skape identitet» og «En kort introduksjon til eksistensiell psykologi».

Tid: Tirsdag 10. oktober kl. 18.00–19.00
Sted: Askøy folkebibliotek

Gratisbilletter finner du her.