Gratis kurs for ungdom i august

Arrangement og opplevelser for ungdom i alderen 13–18 år på Askøy gjennom Ungsommer.

Skrivekurs

Skrivekurs (3.–4. august)

Hvordan lager man en bok? Går du med en forfatterspire i magen, eller har du bare lyst til å bli bedre til å skrive? Da er dette kurset noe for deg. Her får du inspirasjon og verktøyene du trenger for å skrive gode tekster. Vi jobber sammen og alene. Forfatter Irene Hantveit har gitt ut fem barnebøker og vil veilede alle deltagerne underveis. Hun vil også gi tips om hvordan du går frem om du vil gi ut en bok. Kurset går over to dager.

Datamaskin

Kodekurs (4.–6. august)

Har du lyst til å lære å programmere? Da er dette kurset for deg! Vi forventer ikke at du kan noe som helst om programmering, så lenge du har lyst til å hoppe i det. Kurset varer i tre dager, og målet er at du skal forstå hva programmering går ut på og hvor enkelt det egentlig er. Du kan forvente at det blir litt punching av data, men står du fast, så er kursholderen der og hjelper deg videre, slik at det blir en både gøy og lærerik tid.

Praktisk info:

Det er mulig å ta med seg egen bærbar datamaskin hvis det er ønskelig, men vi skal forberede maskiner som har det som trengs for å komme i gang. Programmeringsspråket vi bruker i kurset er «Python», som er et kraftig og elegant programmeringsspråk. Det du lærer vil du bruke til å lage et tekst-basert spill.

Om kursholderen:

Kristian er 21 år gammel og arbeider med programmering og løsninger. Han har fem års erfaring med programmering, og har brukt denne erfaringen til å være med på mange spennende prosjekter.
Masker

Kurs i skuespillerteknikker (12. august)

En skuespiller må tro på den innbilte verden på scenen for at publikum skal tro på ham. Disse ferdighetene må trenes på, akkurat slik en musiker øver før en konsert og en fotballspiller trener før en kamp. Kurset passer for alle. Deltakerne skal lære grunnleggende skuespillerteknikk. Trene på å bruke kropp, stemme, konsentrasjon, spontanitet og å skape karakterer.

Filmklipp

Kurs i stumfilmteater (13. august)

Deltagerne får høre en filmmusikksnutt med dramatisk potensiale. De får assosiere i forhold til hva slags handling de ser for seg. Hvordan kan vi formidle historien uten ord. Etterpå dramatiserer vi handlingen og tilpasser det filmmusikken. Til slutt filmer vi resultatet og ser hvordan det blir.

Påmelding på ungsommer.no
Alle kursene er gratis.

[responsivevoice_button voice=”Norwegian Male” buttontext=”Lytt til teksten”]