Nettressurser, online arrangement og hjemmeaktiviteter

BookBites
Du kan låne bøker og lydbøker i appen BookBites. Du kan laste ned BookBites i Apples App Store eller Googles Play butikk. Her finner du titler for alle aldersgrupper, både skjønnlitteratur og faktabøker. For å bruke BookBites må du ha lånekort og PIN-kode. Dersom du ikke har PIN-kode kan du ta kontakt med oss, så ordner vi det!

Idunn
En rekke faglitteratur på Universitetsforlagets nettplattform, Idunn, blir gjort gratis. De har valgt å åpne alt innhold på Idunn i denne perioden. Innholdet blir holdt åpent frem til bibliotekene åpner igjen.

FilmBib
I FilmBib kan du se kortfilmer og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg eldre. Det blir stadig lagt til nye filmer i arkivet, så sjekk ofte for nye interessante filmer! For å få tilgang til disse filmene må du ha et Nasjonalt lånekort og PIN-kode. Dersom du ikke har nasjonalt lånekort kan du ta kontakt med oss, så ordner vi det!

Hele Norge Leser
Hele Norge leser er en leseplattform som tilbyr lesere et sosialt rom og en møteplass der leseinteressen kan deles. Lesekonkurransen er åpen for alle som ønsker å etablere lag og bli med på konkurransen. Hele Norge leser pågår i perioden 19. mars til og med 31. august 2020.

Litteraturhuset i Bergen
Litteraturhuset i Bergen har en mengde podkaster gratis tilgjengelig på nett.

Litteraturhuset i Oslo
Litteraturhuset i Oslo har også mange podkaster gratis tilgjengelig på nett.

Online sjakkturnering
Hell Chess Academy arrangerer sjakkturnering på nett hver dag fremover. Det er gratis å delta, åpent for alle. Hverdager kl. 18:00–19:00, lørdag/søndag kl. 12:00–13:00.

Akvariet i Bergen
Akvariet i Bergen lager live-sendinger som du kan se på nettsiden deres eller på Facebooksiden deres.

Brakkesyke 2020
En facebookside som strømmer og videreformidler hjemmeopptredner til musikere. En måte å få sin daglige fix med livemusikk under korona-epidemien.

Online kunstbøker
Er du kunstinteressert? Les gratis kunstbøker på engelsk.

Google Arts and Culture
Med Google Arts & Culture kan du besøke utstillinger, zoome inn på kunst og se på tusenvis av historier, bilder, videoer og manus.

Virtuelle turer på tolv berømte museer
Opplev de beste museene fra London til Seoul hjemme fra stuen din!

Den Norske Turistforening – 10 turting du kan gjøre nå
DNT har samlet tips til hva du kan fylle dagene med, nå som vi skal holde oss inne så mye som mulig.

Deichman litteraturbloggen
På Litteraturbloggen skrives det om litteratur for barn, ungdom og voksne. De setter et særlig søkelys på nye litterære stemmer, både norske og utenlandske. Litteraturbloggens skribenter anmelder, anbefaler, intervjuer og kommenterer litteratur og bibliotekrelaterte saker. Her får du et innblikk i bibliotekets varierte innhold, med hovedvekt på litteratur som kunstform. Velkommen!

NRK Quiz
Hvem liker vel ikke quiz? På NRK sine nettsider kan du ta quizzer til den store gullmedalje.

Askøy kommunes infosider om koronaviruset
Alt om koronavirusutbruddet på Askøy (including information in other languages).

Folkehelseinstituttets temasider om korona
Her finner du informasjon, nyheter, meldinger og dags- og ukesrapporter om koronaviruset.